אקדים ואומר שמחקר רציני, כזה המקובל על הקהילה הרפואיץ עונה על קריטריונים מאד נוקשים של כמות נבדקים, קבוצת ביקורת, סודיות ועוד, כל אלו אינם נכללים במחקרים שלנו.

אם חיפשת מחקרים מסוג זה, לא אוכל לעזור לך. מצטערת.

מה שאנחנו עושים כאן, בשיטת סופטנס, הוא להזמין מתנדבות מהקהילה לבצע תרגול תנועתי כשלפניו ואחריו הן מתבקשות לבצע מבחן תנועתי מסויים.

זה יכול להיות אחד משלושה מבחנים:

  1. מבחן שיווי משקל של עמידה על רגל אחת,
  2. מבחן זריזות תנועה במעברים: מישיבה-לעמידה-להליכה-וחזרה לישיבה
  3. מבחן ריצה (המבחן האהוב עלי מכולם 🙂
אני2

כמה הבהרות חשובות.

המשתתפות במחקרים שלנו מסכימות לשתף את תמונתן ומפורסמות בשמן. העיקר במחקרים אלו הוא שכל אדם, גם אם אינו איש מקצוע, יוכל לזהות את השינויים שחלו בגופה של המתרגלת לפני ואחרי התרגול.

הנה הנחיות המחקר:

חשוב שהצילומים של לפני ואחרי יעשו באותה התאורה ושהתאורה תהיה טובה. 

חשוב שהצלם יחזיק את המצלמה לרוחב.

חשוב לעקוב אחרי ההנחיות במדויק.

במבחן שיווי המשקל יש להצטלם בעמידה על כל אחת משתי הרגליים בנפרד, לפני ואחרי תרגול

במבחן ההליכה (Up to Go test) יש לצלם את התהליך שמתחיל מישיבה על כסא, קימה ממנו, הליכה ממנו (רצוי 5 מטרים) הקפה של חפץ (כסא למשל) או נגיעה בחפץ (בקיר למשל), הליכה חזרה אל הכסא והתיישבות עליו. כל זה לפני ואחרי תרגול.

במבחן הריצה יש לרוץ 10 מטרים (רצוי לא פחות) ולהצטלם בזמן זה, לפני ואחרי תרגול. 

זהו השיעור שמומלץ לתרגל ממנו: 

 

 

 

5. אם הכאב מופיע רק אחרי עמידה או הליכה ממושכת, זה כמובן יקשה עלינו לחוש בשינוי בכאב בזכות התרגול..
כי נצטרך לחכות הרבה זמן עד שהכאב אולי שוב יופיע…
כאן היתרון של תרגול מהבית. אם הכאב מופיע, נאמר, אחרי חצי שעה של בישולים במטבח, את מוזמנת לבשל, וכשהכאב מתחיל להופיע והוא עוד קטן… לבחון את ההשפעה של התרגול בזמן אמת (כך גם באמצע הליכה, ברחוב, על ספסל…)
אם זה לא מסתדר לך, אפשר לבחור תנועה שמבטאת את הגמישות של האיזור הכאוב, כמו שאלו שהזכרתי כאן למעלה.
אם נצליח לשחרר את השרירים במקומות הרלוונטיים בזכות התרגול שלנו, אז כשנחזור שוב לאותה התנועה ונגיע לאותה הנקודה בטווח בה קודם הופיעה אי הנוחות או הכאב או המתיחה, עם פחות תחושת אי נוחות (מכל סוג שהוא).
כל מה שנותר הוא לתרגל ולחזור ולבדוק את אותן התנועות שיצרו כאב אחרי התרגול ולעצור את ביצוען באותו המקום בטווח התנועה בו הופיע קודם הכאב. האם יתכן שאז הכאב יופיע בעוצמה פחותה (באותה נקודה בטווח התנועה או במנוחה) או שלא יופיע כלל?… 🙂 

מוכנה? שנצא לדרך? הנה אנחנו מתחילים בתרגול בישיבה

מתחילים מהתנועה שאולי הכי מזוהה איתי, תנועת הבננה. דעי לך שאת מקבלת כאן הצצה ל 5 הדרכות מתוך 51 ההדרכות שבקורס פשוט להשתחרר מכאבים בישיבה על כסא. תהני ותשתחררי לך.

נתחיל בתרגול בישיבה. רק אם הוא מאתגר מדי עבורך ועלול להכאיב במקום לשחרר מכאב, תדלגי לך כבר לתרגול ההכנה לתרגול בשכיבה, שבו אולי רק תצפי (כי הוא בישיבה) ולאחריו תתרגלי את התרגול בשכיבה. אל תעמיסי עליך. אין טעם בתרגול בישיבה אם תנוחה זו מכאיבה לך. 

תרגול ראשון - תנועת הבננה

תרגול שני - ישיבה על מפתח

תרגול שלישי - בננה במעלית

תרגול רביעי - בננה עם המוט על השולחן

תרגול חמישי - בננות עם תמיכה לראש

ונמשיך בתרגול בשכיבה

אם יש קושי בשכיבה על הגב בברכיים עומדות, קבלי טיפ לשיפור הנוחות: בידקי האם יעזור לך להניח את כפות ידייך מתחת לישבן בחלקו התחתון. הניחי אותן שם בעדינות. בלי להרים את הישבן, רק בעזרת הטיית ברכיים מצד לצד: כשהברכיים יטו מעט הצידה, הניחי את כף היד מתחת לישבן בצד הנגדי להטיית הברכיים וכך עשי גם עם היד השניה. את כפות הידיים מקמי מתחת לחלקו התחתון של הישבן. חלילה לא בשום מקום אחר.

לפני שנעבור לתירגול בשכיבה חשוב שתלמדו את עצם החזה שלכם להתבלט. אם הישיבה מכאיבה לך ניתן להסתפק רק בצפייה בסרטון המדגים את התנועה בישיבה. 

תרגול ראשון - הכנת להבלטת עצם החזה בישיבה

תרגול שני - הבלטת עצם החזה בשכיבה

נו... אני ממש סקרנית! איך היה?

תכתבי לי כאן למטה בתיבת התגובות איך היה לך ובעיקר איך הכאב עכשיו לעומת לפני התרגול? אם אהבת את התרגול ואת התוצאות שלו, גם אם הן קטנות וחולפות מהר. דעי לך שזהו כלי גישושי שאני פיתחתי כדי לזהות ולאבחן את היכולת שלי לעזור לך.

אם אהבת את התרגול איתי, אם חווית הקלה בכאב ולו הקטנה ביותר או אם תחושת הבטן שלך אומרת לך שיש פה משהו ששווה לבדוק לעומק הנה מה שאני ממליצה לך לעשות, כדי להשתחרר מהכאבים שלך:

אני מציעה לך לעשות את הצעד, לרדת מהגדר, כי כואב שם… ולשוחח איתי. אם אראה שאני אכן יכולה לעזור גם לך, אני אזמין אותך ללמוד ממני. 

לפני שתמלאי את פרטייך בטופס אני חייבת להזהיר אותך באהבה: ב 97% מהשיחות שאני עושה אנשים חווים הקלה בכאבים בשיחה עצמה. אז אם לא ראית שיפורים בעצמך, סביר מאד להניח שבשיחה איתי הם יופיעו.

ההרשמה לשיחה מכאן

התכניות המובילות שלנו

התכנית לעוף עם הגוף

(לשעבר הפיג'מית)

התכנית המבוקשת ביותר שלנו, מתאימה לסובלים מכאבים אבל גם לכל מי שרוצה לטפל ולטפח את גופו בעצמו, למניעה ולתחזוקה. התכנית מלמדת איך להתנהל נכון עם הגוף ברמת הרגלי התנועה העמוקים. התרגולים בתכנית הם בעיקר בשכיבה. התכנית מגיעה עם ליווי אישי צמוד לחודש.

מועדון הבננות - נעים ביחד

התכנית הקטנה המבוקשת ביותר שלנו שמשלימה את התכנית לעוף עם הגוף (לשעבר הפיג'מית) אבל גם עומדת בפני עצמה. התכנית כוללת 240 סרטוני הדרכה קצרצרים לשחרור ולמניעת כאב בחיי היומיום (בישיבה, בעמידה ובהליכה). שמגיעים אלייך על בסיס יומיומי לאורך שנה.

תלמידים משתפים בחוויות